torstai 17. tammikuuta 2008

Talo jonka nero rakensi

Tekniikka vetää ihmisen hiljaiseksi. Tällainen puolihumanisti kuin minä ottaa insinööriosaamisen edessä hatun pois päästä ja hämmentyy. Jokin hiukkaskiihdytin nyt vielä on kevyttä kauraa, mutta tänään rakennustekniikka pääsi yllättämään.

Uusi asuntoni eli huoneisto asunto-osakeyhtiö Turun Konnussa (haiskahtaa muuten epäilyttävästi suippokorva-larppaukselta) on rakennettu vuosina 1949-1951. Asunnon WC:n ovi on 57 senttimetriä leveä ja tänään tekemieni mittausten mukaan pesukoneeni omaa 55 senttimetriä leveyttä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että noin 60 vuotta sitten laskutikun kanssa häärännyt insinööri on osannut arvioida minkäkokoiset pesukoneet ihmisillä on vuonna 2008. Tämä samainen henkilö on mitoittanut oviaukot tarpeeksi leveiksi että pesukoneen saa sisälle ja jättänyt vielä ruhtinaallisen kaksi senttiä klappia ettei ovenkarmit naarmuunnu! Uskomatonta!

Tällainen kaukonäköinen toiminta osoittaa todellista ammattitaitoa. Hieno homma. Vielä kun keksisin miten tuollaisen 50 kiloa painavan pesukoneen saisi helposti sinne oviaukon viereen toiselle puolelle Turkua niin olisin onnellinen.

1 kommentti:

Hanna kirjoitti...

Timo! Ihania juttuja sulla täällä! Tuli heti työpäivästä siedettävämpi kun sai kikattaa loistavalle insinöörianalyysille. Kiitos siitä.